- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Noaptea de Sânziene sarbatorită cu muzică, expoziții și povești
Sâmbătă, 23 iunie, începând cu orele 19.00, Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” te invită să petreci noaptea magică a Sânzienelor, în grădina din strada Poligrafiei nr. 4. Intrarea este liberă și orice asemănare cu o Sânziană albă sau galbenă este binevenită.
“Anul acesta vom aniversa 10 ani de la organizarea primei ediții a „Nopții de Sânziene”. Programul serii cuprinde momente artistice cu: ansamblul „Violoncellissimo” (foto sus, condus de Marin Cazacu), Ducu Bertzi & Friends, Tomma Alistar – live band, Daniela Nane și Alma Costin. Dansul Sânzienelor va fi susținut de Școala de Balet Jaqueline și Școala de Arte Victoria Art.
În completarea spectacolului, te vei bucura de expozițiile în aer liber aduse de Uniunea Arhitecților din România și de o colecție de fotografii și ilustrații – Lumea satului românesc de acum 100 de ani – de la istoricul Alin Ciupală. De asemenea, vei regăsi lucrări ale Otiliei Cadar și ale lui Cătălin Oancea, și un stand de carte prezentat de Ordinul Arhitecților din România – București. Copiii își vor exprima creativitatea în timpul atelierelor dedicate, toate într-un cadru de poveste” – sustin organizatorii.
În fiecare an, în preajma solstițiului de vară, calendarul marchează Sărbătoarea Sânzienelor care este legată de cultul recoltei, al vegetației și al fecundității.
„În agitația noastră cotidiană, « Noaptea de Sânziene » este un popas care ne întoarce la natură și tradiții. E emoționant gândul că de aceeași sărbătoare se bucurau bunicii și străbunicii noștri și că astăzi, încă, ne putem întâlni cu Sânzienele în mijlocul orașului.” – Georgiana Pogonaru, Președinte al Asociației Culturale „Patrimoniu pentru Viitor”
Pentru că obiceiurile legate de Sânziene se pierd în negura timpurilor, Asociaţia şi-a propus reintegrarea acestei sărbători în cultura urbană. Prin toate acțiunile sale, Asociatia are ca scop păstrarea și promovarea moştenirii culturale românesti, a patrimoniului cultural naţional material şi imaterial.